Hírek Honda CX/GL Túrák Letöltés Link Blog

Pusztavacsi egyeztető - az 1. Össznépi Motorozás


írta:fgyozo

Azt hiszem nyugodtan állíthatom hogy az idei 2010-es év elsõ, igazán szép napsütéses és meleg napja köszöntött ránk április 24-én reggel. A jó hangulatot már önmagában alapozta meg ez a ragyogó és várva várt jelenség. Ezt már csak fokozta az a kellemes várakozás amit az elõttünk álló nap ígért.

’Elsõ bálozó’ –ként elsõként érkezett Debreceni Kálmán akit ez útón ismét szeretettel köszöntök a csapatban. Nem sokat kellett várnunk és befutott Váradi Feri is. Nem is haboztunk, útra is keltünk édes hármasban.

Megérkeztünk az Jeltoronyhoz ahol már várt ránk Piti Péter Pál. Úgy rémlik mintha Õt is most köszönthettük elõször személyesen. Így van? De ha tévednék is nem gond, mert akkor is már barátként ráztunk kezet.

Kisvártatva befutott Kentaur is Másnapos barátunkkal. Vártam már ezt a találkozást mert a nagy bukás óta ez volt az elsõ alkalom hogy motorral láthattuk. Meg kell hagyni Másnapos szépen gatyába rázta a mociját. Említett egy 3-4.000 Ft –ért kapható polírozó szettet amivel nagyon szép munkát végzett. Ezzel kapcsolatos részetekért keressétek Õt.

Kentaur is okozott meglepetést. Úgy volt hogy valamilyen más mocival jön de láss csodát csak egy CX500 –on érkezett.

Moli –nak külön örülhettünk. Tudjuk hogy elég beteg volt a télen. Jó érzés volt ismét látni a szép fehér 650-es nyergében.

Családias hangulatban ragyogott ránk a napocska amikor is befutott VGábor. A vele kapcsolatos izgalom még fokozódik mivel kocsival érkezett így a GL400 –as szemrevételezésére még egy kicsit várnunk kell. Össze is rendezõdtünk néhány foto erejéig amiben Dana is lelkesen segédkezett. Ennek eredményét hamarosan viszont láthatjuk a galériában.

Megérkezett T.Sándor is, megbeszéltük amit kellett. Úgy h május 15-én a tavalyival azonos szeretettel és egy kicsit nagyobb infrastruktúrával (több pad, asztal stb.) várnak minket. Ha valaki nem tudná, idén ismét részei leszünk a Pusztavacsi falunapok nevû nagyszerû rendezvények aminek kertében ismét vállaltuk hogy a résztvevõket közelebb hozzuk a motorozáshoz, mindenkit viszünk egy karikára aki csak szeretné.

Ezek után felkerekedtünk és Kentaur javaslata szerint közösen egy motoros rendezvény felé vettük az irányt. Nagy élmény volt, láthattunk számos keleti csodát, MZ -t, Panonia -t, Ural –t stb. Mondanom sem kell hogy mekkora érdeklõdés övezte azt a pillanatot amikor mi bevonultunk a kereszt V blokkjainkkal J

De ami még ezen túlmenõen plusz érdekesség: érkezésünkkor egybõl észrevettünk egy CX500C –t a tömegben, egy olyat ami nem közülünk való volt. Nem kellet sokat várnunk sikerült egymásra találtunk a gazdájával is. Megtudtuk hogy van egy Veterán Motoros Club Fóton. És az a CX ehhez a Klubhoz tartozik. Hab a tortán hogy kiderült, ebben a klubban van összesen 5 CX is! Talán mondanom sem kell, örültünk egymásnak és azt mondták szívesen csatlakoznak hozzánk májusban hiszen mi örömmel fogadjuk õket.

Aztán jött a hír hogy Másnapos útra kel mert megy gyújtásellenõrzésre Nagykörösre Öregkishez. Meg hánytuk-vetettük a kérdést és nem sok vacilálás után nem hagytuk hogy ez az élmény csak Másnaposé legyen hát együtt keltünk útra.

Amikor megérkezett a csapat Öregkishez Kentaur hiába próbált nyomban mentegetõzni hogy õ próbált lebeszélni minket … Öregkis akkor is nagy szeretettel fogadott bennünket J

Megmutatta a házi, Trabant kormánymûves kupakoló berendezését, megosztotta velünk az iható lekvárt és meglestük a nagy piros fazéktartó SACHS –t is. Mind-e közben megszakértettük Másnapos mociját, ami nem is tudom már h milyen végeredménnyel zárult.

Szóval azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom hogy nagyszerû volt ez a nap. Akik ezt azzá tették:

Váradi F.(Honda CX500C)

Debreceni K.(Honda CX500)

Piti P.P. (Honda CX500C)

Moli (Honda CX650E)

Kentaur (Honda CX500)

Másnapos (Honda CX500)

V.Gábor, F.Daniella

Öregkis

Fgyozo (Honda CX500C)

Farkas Gyõzõ memoárja 2010.04.26

2009 © Minden jog fentartva